Ny ort presenteras: Tennis på Gatan i regi av Söderslätts TK. Läs nedan några rader från Ante Tepic för information om verksamheten kommer bedrivas


Tennis på Gatan med Söderslätts Tennisklubb i Klagstorp, i gymnastiksalen, kommer se ut på följande sätt: 

Tiden är på tisdagar kl. 18-19, tränare är Ante Tepic. Det kommer vara en timme som är öppen för alla intresserade barn och ungdomar, med hopp om att de väljer att fortsätta i den ordinarie verksamheten. Tanken är att när spelarna sedan vuxit sig starkare och äldre, med en stadig grund kan ta steget vidare till någon omkringliggande klubb – exempelvis Trelleborg, Svedala, Ystad eller Malmö –  och fortsätta sin tennisutveckling.    

Jag, Ante Tepic, är född 1994 i Trelleborg. Mina första tennisslag slog jag så fort jag kunde gå med min äldre syster Gabbi på vår asfaltbana i Klagstorp. Jag är även tränare i Skanör-Falsterbo Tennisklubb. Det som driver mig är att jag vill göra tennisen tillgänglig för alla, och framförallt för dem som bor på landet. Tennisen ska inte bara vara tillgänglig för alla, utan även överallt. Därför vill jag att tennisträningar ska komma närmare barn och unga på landsbygden, så att långa och många körningar inte blir ett måste för att få träna tennis. 

Söderslätts Tennisklubb ser fram emot att bli en del av projektet Tennis på Gatan, och så bidra till att tennisen växer sig starkare och bredare i Sverige. Många barn och unga väntar på att få slå sina första forehands och backhands, och Söderslätts Tennisklubb vill göra detta möjligt för alla som vill.