“Tennis på gatan” introduceras i Växjö


I ett samarbete mellan Svenska Spel, Svenska Tennisförbundet, Riksidrottsförbundet, Smålandsidrotten och Växjö Tennissällskap kommer nu ”Tennis på Gatan” att introduceras i Araby Park Arena. En gång i veckan åker en tränare ut och håller öppna träningar för barn som vill träna tennis helt kostnadsfritt. För de flitigaste finns möjlighet till stipendier som bekostar träning i Växjö TS kursverksamhet.

-Detta är ett väldigt roligt projekt som vi drog igång under sensommaren. Tennis är ingen naturlig sport som barn utövar på skolgården, därför måste vi ta ut tennisen till dem. Vi ser fram emot att ha första träningen den 11 november och hoppas på stor uppslutning, säger Växjö TS klubbchef Emil Holmgren.

– Detta blir den sjätte staden som Tennis på Gatan startar upp i. Det är med stor glädje vi ser framemot att sprida tennisen i en av Växjös förorter. Det är en stad som ligger mig varmt om hjärtat då första stoppet för mig var just en flyktingförlängning i närheten av Växjö. Därmed hoppas jag att många barn och ungdomar upptäcker tennisens många olika möjligheter så som jag gjort, säger Mirza Beciragic som är nationellt ansvarig över Tennis på Gatan.

Tack vare samarbetet mellan samtliga parter kan Växjö TS tillsätta en 15% projekttjänst som enbart fokuserar på planering, marknadsföring och genomförande av träningarna i Växjö. Arbetet med att anställa en projektansvarig sätts genast igång.

Träningen kommer att bedrivas på Araby under söndagar 12:00-14:00. Alla barn upp till 14 år är välkomna, racketar går att låna på plats.